Urla Gezi Rehberi

Urla Nerededir, Urla'da Nereler Gezilir, Urla'ya Nasıl Gidilir, Urla'da Gezilecek Yerler


Urla'da gezilecek yerler ve Urla'nın tarihi mekanlarını merak eden okuyucularımız için, Urla'da ne yenir, Urla'dan ne alınır gibi tüm bilgileri öğrenebileceğiniz Urla gezi rehberini sizin için hazırladık.

Urla Hakkında Bilinmesi Gerekenler:

Denizinin suyu günün her saati farklı renkte olan cenneten bir köşe.. Urla. Tarihi M.Ö. 2000'lere dayanan Urlanın eski adı Klazomenai'dır. 12 İon kenti olan Klazomenai'den geriye kalanlar yine buradadır.

Urla Nerededir?

Urla, bağlı olduğu İzmir'in batısında 38 kilometre uzaklıkta olan ve aynı adı taşıyan yarımadanın orta bölümünde yer alır.

Urla'ya Ne Zaman Gidilir?

Urla'da tipik bir Akdeniz iklimi yaşanır. Yazlarısıcak ve kurak, kışları ise soğuk ve yağışlı geçer.

Deniz tatili için en uygun zaman Mayı ve Ekim ayları arasıdır.

Urla'ya Nasıl Gidilir?

Urla'ya gitmek için önce İzmir'e ulaşmanız gerekiyor. Özel aracınız, tren, otobüs ya da havayolu ile İzmir'e ulaşabilir ve buradan, otobüs ve minibüs gibi ulaşım araçları ile Urla'ya varabilirsiniz.

Urla'da Nerede Kalınır?

Urla'da konaklama seçenekleri oldukça çeşitlidir. Urlada kalınabilecek yerler her bütçeye uygun olarak bağ otelleri, sahil otelleri, butik oteller ve pansiyonlar olarak sıralanabilir.

Urla'da Ulaşım

Urla içinde ulaşım genel olarak yürüyerek yapılıyor, çünkü Urla zaten çok büyük değil. Urla içinde bazı yerlere çalışan bir minibüste bulunuyor. İsmi ise İYTE-Çeşmealtı minibüsü. Ayrıca Urla'da ulaşım için taksiler de mevcut.

Urla'da Gezilecek Yerler

Tarih boyunca bir kültür merkezi olan Urla'ya yapılan kazılar sonucu Klazomenai'de bulunan kalıntılara göre burası dünyanın en eski ve düzenli limanı konumundadır. Gezilecek yerleri arasında eskiden kolera, cüzzam gibi hastalıklara sahip olanların alındığı Karantina Adası, Klazomenai Antik Kenti kalıntıları ve yakınındaki zeytinyağı tesisi, Urla Koyları, Urla Altınköy Plajı, serin ve temiz termal su özelliğine sahip koy olan Malgaca, Demircili Melengeç Plajı, Mavi Plaj, gün doğumunu izleyebileceğiniz Güvendik Tepesi, Çeşmealtı, Sanat Sokağı.

Urla'da Ne Yenir?

Ege mutfağının tipik özelliklerini ve nefis tatlarını taşıyan Urla'da balık restoranlarına gidip deniz mahsüllerinin ve zeytinyağlı mezelerin tadına bakmalısınız.

Urla Gece Hayatı

Urla gece hayatı, diğer tatil beldeleri gibi hareketli bir gece hayatına sahip değildir, hareketli bir gece hayatı arayanlar bunun yerine Çeşme'yi tercih edebilirler. Urla'da güzel ve sakin bir akşam yemeği sonrası sahilde ve Urla içinde yürüyüş yapabilir ve doğayla baş başa keyifli saatler geçirebilirsiniz.

Urla'dan Ne Alınır?

Zafer Sokağı – Sanat Sokağında yer alan antikacılar, hediyelik eşya dükkanları, tasarım dükkanları, seramik sanatçıları, el sanatı tezgahları yer alıyor. Bu sokakatan kendinize ve sevdiklerinize hediye alabilirsiniz.

Urla Festivaller

Mart – Urla Ot Festivali

Nisan – Urla Enginar Festivali

Ağustos – Urla Bağbozumu Şenlikleri